Як виробляється розчинна кава

Як виробляється розчинна кава

На сьогоднішній день, незважаючи на популярність свіжомеленої кави, розчинна кава користується не меншим попитом. Можна абсолютно по-різному ставиться до напоїв на її основі, при цьому він має своїх прихильників.У процесі виробництва розчинної кави величезне значення має якість застосовуваних сортів. Найчастіше використовують африканські, бразильські і центральноамериканські сорти.

Процес виробництва розчинної кави досить трудомісткий. Перш за все здійснюється обсмажування зерен. При досягненні ідеального результату обсмажування зерна відразу ж піддаються охолодженню і перемелювання. На наступному етапі з отриманого кави витягуються розчинні компоненти. Для цього використовується метод, аналогічний процесу приготування кави в домашніх умовах, а саме - каву заливають гарячою водою.

На останньому етапі здійснюється Витяг кавового концентрату одним з двох методів: кріогенний і випарювання.

Процес випарювання екстракту кави

В даному випадку екстракт кави під потоком гарячого повітря витягується в сталевій багатосекційної вежі під потоком гарячого повітря. У процесі вода повністю випаровується, а рідка кава перетворюється в порошок і охолоджується. У підсумку в нижній секції вежі залишається звичний нам розчинна кава.

Кріогенний метод або заморожування

Рідкий екстракт кави заморожується при температурі близько-40С. потім йде ряд процесів в ході яких ми отримуємо розчинну каву.

багато хто вважає, що розчинна кава - не настільки смачний і ароматний, але як то кажуть "на смак і колір". Навіть найбільші виробники мають у своїй лінійці продукції-розчинну каву. Який дуже швидко можна приготувати без всяких зусиль.

Замовити розчинний кава ви зможете за найкращими цінами в нашому інтернет магазині "Кавовар". наші менеджери допоможуть з вибором ідеальної кави для Вас.


Написати коментар

captcha