Якою повинна бути ідеальна кава?

Якою повинна бути ідеальна кава?

Досить часто гарну каву порівнюють з хорошим вином. І перше і друге має багатогранний смак і свій індивідуальний аромат.

Тому дуже важливо дійсно підібрати для себе той самий ідеальний варіант, який би приносив справжнє задоволення.

Дійсно гарна кава має свої відмінні риси: кислинка, ступінь обсмажування, гіркота і тд. Кожна країна, яка займається вирощуванням кави передає йому свої відмінні риси, які виражаються в смаку, ароматі. Завдяки таким особливостям і підкреслюється індивідуальність кави з конкретного регіону, сорту.

На думку фахівців-гурманів, для того щоб Ваша Кава вийшла дійсно ідеальною, варто враховувати деякі нюанси:

1. У процесі приготування використовувати тільки свіжообсмажені зерна

2. Посуд для кави-завжди теплий. Готову каву потрібно наливати в теплий посуд, розігріту попередньо до 50 градусів Цельсія. Вважається, що в таких умовах найкраще розкривається смак і аромат. Дуже часто в кав'ярнях ви можете зустріти подачу кави в чашках демітассе, які мають потовщені стінки та закруглене дно.

3. Ідеальна кава ніколи не буде гіркою. При обсмажуванні зерен оптимальним ступенем буде середня, при якій зерна мають приємний коричневий відтінок. В такому випадку ідеально розкривається ароматична і смакова палітра, зберігається найбільше мікроелементів та інших корисних речовин, які входять до складу кави. Гірка кава означає, що ступінь обсмажування зерен була темною або дуже темною. При цьому зерна мають темний колір і "Горілий" аромат.

Відзначимо, що однакові сорти кави, вирощені в різних країнах і на різних плантаціях все одно будуть мати індивідуальну ароматичну і смакову палітру за рахунок оригінальних комбінацій ягідних і фруктових смаків.

Класикою в кавовій історії можна вважати Еспресо. Це багатошаровий напій, який варто ретельно перемішати і розтягнути вживання до декількох ковтків.

Хочете насолодитися ідеальною кавою щоранку і балувати своїх рідних і близьких пропонуємо скористатися послугою оренда кавомашини додому. Інтернет магазин "Кавовар" гарантує безпечну, оперативну доставку кавового обладнання з подальшою консультацією та сервісними роботами.


Написати коментар

captcha