Китайський Чай Ті Гуань Інь

Китайський Чай Ті Гуань Інь

Одним з найпопулярніших китайських улунов можна вважати чай ті Гуань Інь. Батьківщиною цього чаю вважається Південна провінція Фуцзянь.

Процес збору і приготування сировини проводиться тільки вручну. Весь процес підготовки чаю Те Гуань Інь складається з таких етапів: збір, провітрювання,скручування, зав'ялювання, прожарювання.

Особливістю чаю Те Гуань Інь є пряно-квітковий аромат. При цьому заварювати його можна багаторазово. Кожен раз при подальшій заварці чаю використовуйте окріп. Процес заварювання даного чаю здійснюється в порцеляні або глиняному чайнику. Вважається чим більше ви заварюєте цей чай тим глибше розкриваються смакові і ароматичні властивості. Чай ті Гуань Інь ще називають "чаєм п'яти ароматів".

Тегуаньінь є крупнолистовим чаєм і вважається напівферментованим. При зборі даного чаю працівники збирають тільки найзеленіші листочки. Вважається, що слабка ферментація активно сприяє активації таніну і кофеїну, а також збереженню вітамінів. Все це в комплексі сприяє створенню сприятливого середовища для утворення корисних сполук і ефірних масел.

Корисні властивості чаю ті Гуань Інь:

- загальнозміцнюючий вплив на весь організм;< / p>

— зміцнення і поліпшення еластичності судин;

- Стимуляція травлення.

Як заварювати чай ті Гуань Інь?

Даний чай заварити варто крутим окропом бажано в порцеляновому посуді. Перша заварка зливається, вона потрібна для промивання чайного листа і його розкриття . Далі заварювати чай ті Гуань Інь можна від п'яти до тридцяти разів. Відзначимо, що чим вище ростуть чайне листя, тим довше заварюється чай. Найдорожчим вважається високогірний Те Гуань Інь.

Хочемо дати кілька порад щодо зберігання даного чаю. Якщо ви хочете протягом тривалого часу насолоджуватися свіжим чаєм, тоді покладіть його в морозилку (не вище -12°С).

У нашому інтернет магазині "Кавовар" ви зможете замовити чай і замовити каву в Києві за вигідними цінами. Ми зібрали в одному місці найпопулярніші і затребувані екземпляри з усього світу.


Написати коментар

captcha