Історія одного еспресо

Історія одного еспресо

О, Еспресо...Скільки аромату і смаку в цьому маленькому напої. Можна вважати, що рік народження Еспресо датується 1900 роком.

Саме тоді підприємець Луїджі Беззера, родом з Італії застосував паровий тиск, для того, щоб примусити воду текти через спресовану каву, попередньо мелену і утримувану фільтрами. Поняття " Еспресо "дослівно можна перекласти як"пресований".

А знаєте, що спонукало Луїджі Беззера на таке відкриття? Йому дуже не подобалося, що працівники компанії досить багато часу витрачають на виготовлення кави і власне на саме його вживання. Завдяки його новому винаходу, кава-хвилинка стала займати разом з процесом приготування зовсім небагато часу. Відкриття було запатентовано і куплено Павоні і пізніше запущено в комерційне виробництво і масове поширення, яке власне і дійшло до наших днів.

У 1927 році вперше була придбана кавоварка La Pavoni в американський ресторан Режіо. За деякою інформацією, і сьогодні в даному ресторані можна побачити цю кавоварку.

У наступні роки кавомашини удосконалювалися. Наприклад в 30-і роки, був придуманий конструктором Альфонсо Біалетті популярний дизайн кавоварки у вигляді восьмикутних пісочного годинника. У той час, переваги віддали алюмінію, який вважався революційним легким матеріалом набагато привабливіше сталі або заліза.

Вже в 60-і роки з'явилися перші машини подібні сучасним. Головним винаходом цього часу стала можливість утримування температури води трохи нижче точки кипіння, при цьому без втрати тиску. Завдяки такій технології кава стає більш м'яким і ніжним, а звичний "випалений" смак зникає.

Для того, щоб ваш Еспресо був дійсно ідеальним рекомендуємо звертати увагу на каву. Купити каву Київ високої якості від кращих світових виробників просто, достатньо зв'язатися з нами будь-яким зручним для вас способом з розділу "контакти". також пропонуємо скористатися нашою новою послугою " оренда кавомашини додому або в офіс". З умовами даної пропозиції Ви зможете ознайомитися на нашому сайті.


Написати коментар

captcha